28квітня2024

ГОЛОВНА ПОЛІТИКА Молодих українців навчають лідерству в політиці та молодіжній діяльності (ФОТО)

ПОЛІТИКА

Молодих українців навчають лідерству в політиці та молодіжній діяльності (ФОТО)

 422065835 791413149687507 2449625871611781777 n

Радниця голови Кіровоградської обласної ради з питань молодіжної політики Аміна Козин стала однією з шести українок, які минулого тижня навчались у Польщі на запрошення фонду «Європейський інститут задля демократії».

Навчальна програма «Лідерство в політиці та громадському секторі: роль лідера та інструменти підтримки лідером спільноти» була розрахована на молодих депутаток органів місцевого самоврядування України та громадських активісток, які також займаються молодіжною політикою. За програмою навчались дівчата з Кропивницького, Рівного, Миколаєва, Черкаської та Київської областей.

Це дуже корисна навчальна програма, вважає Аміна Козин. Українським учасниками проєкту розповіли, як формувати серед молоді лідерські навички, як взаємодіяти з органами місцевої влади та долучатися до прийняття рішень, за допомогою яких інструментів можна просувати молодіжні проєкти.

«Це важливо знати для того, щоб потім навчати молодих людей бути лідерами в своїх громадах, формуючи, таким чином, майбутнє наших громад», – зауважила радниця голови Кіровоградської обласної ради.

Одна з навчальних сесій програми «Лідерство в політиці та громадському секторі…» проходила в стінах Національних зборів Польщі – польського парламенту. Після навчання для учасниць проєкту організували екскурсію сесійними залами, ознайомивши з роботою Сенату (верхньої палати), Сейму (нижньої палати), маршалків (спікерів), партій та ін.

Також учасниці програми мали можливість поспілкуватися з керівниками однієї з дільниць (району) Варшави, з якими обговорили пріоритетні напрямки роботи з молоддю та досвід втілення проектів громадського бюджету – бюджету участі.

За словами Аміни Козин, в березні 2024 року в деяких громадах Кіровоградської області мають стартувати нові молодіжні проєкти, в яких, серед іншого, вже можна буде застосувати й знання, отримані в рамках навчання «Лідерство в політиці та громадському секторі…».