19квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я Профільного міністра поінформували про проблеми Староосотського санаторію, що на Кіровоградщині

ЗДОРОВ'Я

Профільного міністра поінформували про проблеми Староосотського санаторію, що на Кіровоградщині

34735

З початку нинішнього року Староосотський санаторіій "штормить", періодично то оголошують про його закриття, то відшукують фінансування.

То що ж насправді буде із дитячим протитуберкульозним санаторієм? Генеральний директор закладу Надія Левченко в прямому ефірі телепрограми "Право на владу" розповіла про ситуацію, яка сталась в області: відсутнє фінансування на харчування дітям, на заробітну плату людям. Про це у своєму Телеграмканалі поінформував громадський активіст Андрій Лаврусь, котрий давно стежить за ситуацією в закладі.

" Міністр охорони здоров'я Степанов заявив, що йому потрібні такі заклади, в тому числі для реабілітації хворих на туберкульоз.

Наголошую ще раз – міністру такі заклади потрібні. А от керівництву Кіровоградської ОДА – ні. Обласна влада публічно заявила – заклад потрібно закрити, дітей виписати, а працівників звільнити і десь працевлаштувати. Це озвучив керівник департаменту охорони здоров'я Олег Рибальченко. Після розголосу виділили 4.07 млн грн.

Чудово розумію, що це позиція скоріш за все не Олега Миколайовича, а керівництва ОДА. Вони тут тимчасові люди. І проблеми чужих дітей чи людей їм не потрібні. Бо на цьому свій відсоток не заробиш.

Час розставить усе на свої місця. У когось з них посаду заберуть, а когось притягнуть до відповідальності. Дуже в це вірю", – зауважив Андрій Лаврксь.

         Читайте також: Староосотський дитячий обласний протитуберкульозний санаторій отримав допомогу та справжніх друзів 

Для Староосотського дитячого санаторію, що на Кіровоградщині, передбачили фінансування 

На Кіровоградщині закривають протитуберкульозний санаторій: хворих дітей наказали відправити додому 

Кіровоградщина: у дитячому протитуберкульозному санаторії порушують права дітей