25квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я Нові приймальні відділення на Кіровоградщині держава забезпечить сучасним медобладнанням

ЗДОРОВ'Я

Нові приймальні відділення на Кіровоградщині держава забезпечить сучасним медобладнанням

20012002ico

Нові приймальні відділення, які зараз будуються в обласній лікарні, Світловодській, Гайворонській і Добровеличківській ЦРЛ, лікарні швидкої медичної допомоги в Кропивницькому та Олександрійській ЦМЛ держава забезпечить цифровими рентгенапаратами та апаратами МРТ.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко.

«Держава профінансує придбання нового сучасного обладнання для приймальних відділень, де зараз ведеться будівництво, за умови вчасного завершення робіт. Це дороговартісна техніка на мільйони гривень. І області потрібно скористатися можливістю обладнати свої лікарні», – зауважив Олег Рибальченко.

Наприкінці минулого року і на початку цього перший заступник голови облдержадміністрації Валерій Жалдак проінспектував хід будівельних робіт.

«Запланований обсяг будівництва коштом державної субвенції область виконала повністю. Але, якщо в інших регіонах приймальні відділення створюють, реконструюючи існуючі, то на Кіровоградщині на початку 2020 року тодішнє керівництво ОДА замовило проектно-кошторисну документацію на будівництво. А у Знам’янці, взагалі не на тій локації, де просили самі медики, внаслідок чого там проект не реалізується. І сьогодні ми бачимо, що без підтримки місцевих бюджетів, де тривають роботи, не обійтися», – прокоментував Валерій Жалдак.

Він додав, що облдержадміністрація звертатиметься до громад за співфінансуванням.

«Нас поставили в такі умови, що завершувати будівництво доведеться за участі місцевих бюджетів. Нині ведеться робота з очільниками громад. Частина об’єктів готова на 90-95%, а частина на 70-80%», – підсумував перший заступник голови ОДА.

Довідково:  будівництво приймальних відділень на Кіровоградщині стартувало восени 2020 року.

Читайте також: З міської скарбниці Кропивницького на протидію коронавірусу витратили 54 мільйони гривень

До Кіровоградщини надійшли майже 44 тисячі експрестестів для визначення антигену коронавірусу