29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я Кропивницьким працівниками перукарень та салонів краси нагадали про необхідність дотримання санітарних правил

ЗДОРОВ'Я

Кропивницьким працівниками перукарень та салонів краси нагадали про необхідність дотримання санітарних правил

IMG 9272

Без послуг перукарень або салонів краси сьогодні обійтися неможливо. Але у разі недотримання вимог санітарно-протиепідемічних правил та гігієнічних норм такі заклади також можуть нести загрозу здоров’ю клієнтів.

Про це говорила головна спеціалістка відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кропивницького управління Держпродспоживслужби в області Тамара Третяк під час зустрічі з працівниками перукарень та салонів краси.

Присутнім нагадали про необхідність дотримання вимог Державних санітарних правил та норм для перукарень різних типів ДСПіН 2.2.2.022-99.

Детальніше з документом можна ознайомитися за посиланням.

Довідково: згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України від 4 серпня 2020 року за № 1788 затверджена уніфікована форма акту, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) та перелік питань щодо проведення такого заходу з дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення в перукарнях та салонах краси. Питання передбачають перевірку не тільки облаштування, оснащення закладів, але й контроль з боку суб’єкта господарювання умов перебування клієнтів (контроль освітлення, температури, вологості повітря, якістю проведення миття та дезінфекції всіх контактних поверхонь тощо), проведенням санітарного дня раз на місяць.