20квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО НОВИНИ ЕКОНОМІКА Громади Кіровоградщини можуть отримати по два мільйони гривень на розвиток соціальних послуг

СУСПІЛЬСТВО

Громади Кіровоградщини можуть отримати по два мільйони гривень на розвиток соціальних послуг

532 789d

Уряд спростив умови участі територіальних громад у пілотному проєкті „Розвиток соціальних послуг”.

Кожна громада, яка візьме участь у проєкті, отримає від держави до 2 млн. грн. на рік на розвиток соціальних послуг. Відповідна постанова прийнята вчора, 21 липня, на засіданні Кабінету Міністрів України.

У 2020 році коштами з державного бюджету, передбаченими на цей пілотний проект, не змогла скористатися жодна громада через недостатній розвиток соціальної інфраструктури. Проаналізувавши ситуацію, Міністерство соціальної політики України спростило умови участі у пілотному проекті. Тепер на державну допомогу може претендувати кожна територіальна громада, у якій працює хоча б один фахівець із соціальної роботи. Також передбачається можливість участі у проекті надавачів соціальних послуг державного, комунального та недержавного секторів.

«Ключові соціальні послуги мають бути доступні людині за місцем її проживання – у територіальній громаді. Ми розуміємо, що на місцевому рівні не вистачає кваліфікованих спеціалістів та ресурсів для створення якісних соціальних послуг, тому спростили умови участі у конкурсі, щоб кожна територіальна громада мала можливість отримати державну допомогу на розвиток соціальних послуг», – зазначила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

Громади, які візьмуть участь у пілотному проекті, отримають фінансування на запровадження ключових соціальних послуг: денного догляду для дітей з інвалідністю, осіб з інвалідністю та людей похилого віку; супроводу під час інклюзивного навчання; соціального супроводу при працевлаштуванні та під час роботи; тимчасового відпочинку для батьків або опікунів, які доглядають за дітьми з інвалідністю;  підтриманого проживання; стаціонарного догляду.

З детальними умовами конкурсу можна ознайомитись за посиланням.

Міністерство соціальної політики України