27квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Понад 17 мільйонів гривень по зарплатах заборгували жителям Кіровоградщини

ЕКОНОМІКА

Понад 17 мільйонів гривень по зарплатах заборгували жителям Кіровоградщини

 

20 03 12

На Кіровоградщині заборгованість з виплати заробітної плати станом на 1 лютого становила 17,3 мільйона гривень.

Під час апаратної наради про це повідомила директорка департаменту економічного розвитку та торгівлі обласної військової адміністрації Наталія Ревенко.

За основними видами економічної діяльності найбільша питома вага заборгованості належить підприємствам:

- промисловості – 30,9% (5,3 млн. гривень на чотирьох підприємствах), з них на кар’єрах – 1,3 млн гривень (два підприємства)). Порівняно з 1 січня заборгованість із виплати заробітної плати на цих підприємствах зменшилась на 7,1 млн. гривень (на 57,2%);

- сільського господарства – 25,5% (4,4 млн гривень на двох підприємствах). Порівняно з 01 січня 2024 року заборгованість з виплати заробітної плати на цих підприємствах збільшилась на 95,9 тис. гривень (на 2,2%);

- та системи охорони здоров’я – 24,5% (4,2 млн. гривень на двох підприємствах). На початок 2024 року заборгованість із заробітної плати у суб’єктів цієї галузі була відсутня.

Відсутня заборгованість і з заробітної плати перед працівниками установ бюджетної сфери, що фінансуються з місцевих бюджетів.

Питання щодо погашення заборгованості з заробітної плати розглядали на одному засіданні обласної та 10-ти засіданнях районних (міських) комісій, де заслуховували звіти керівників підприємств-боржників, аналізували фінансово-економічний стан цих підприємств та визначали шляхи погашення заборгованості із заробітної плати.

Є розроблені графіки погашення заборгованості з заробітної плати у розрізі підприємств, установ та організацій області на 2024 рік, виконання яких знаходиться на контролі. Крім цього, щотижня аналізують ситуацію з виплати заробітної плати у розрізі територій та підприємств, що мають відповідну заборгованість.