19квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я Сумна статистика: медики Кіровоградщини розповіли про підсумки епідсезону 2018-2019

ЗДОРОВ'Я

Сумна статистика: медики Кіровоградщини розповіли про підсумки епідсезону 2018-2019

64 летальних випадки в Україні, 10 з яких на Кіровоградщині - такою є сумна статистика епідсезону з грипу 2018-2019.

14 18

Така інформація була озвучена сьогодні, 14 червня, під час проведення  навчального семінару на тему: «Здійснення дозорного епіднагляду за грипом в Кіровоградській області», що відбувся за ініціативи фахівців КНП «Регіональний центр громадського здоров’я Кіровоградської обласної ради» за підтримки програм глобального Фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні. 

Під час заходу присутні в чергове детально обговорили алгоритми відбору лабораторного матеріалу та подальшої співпраці  з наступного епідсезону з грипу та ГРВІ 2019-2020 років, який розпочнеться  з 40 тижня 2019 року, а саме  30 вересня.

«Лабораторно підтверджені випадки грипу почали реєструвати на Кіровоградщині наприкінці  грудня. Діагностували штами  H1N1, H3N1, тим не менш діагноз грип або  ГРВІ  в межах минулого епідсезону склав майже 90 % від усіх звернень за медичною допомогою. Наша статистика підтверджує 73 відсотків захворілих на ГРВІ це діти. А 10 летальних випадків від ускладнень грипу в області - люди працездатного віку і пенсіонери, які  відносились до групи медичного ризику, мали супутні хронічні захворювання і не були вакциновані проти грипу. Тож, вже сьогодні треба починати проведення  широкої інформаційних кампанії щодо профілактичних заходів та імунізації», - наголосила під час виступу програмний фахівець з питань громадського здоров'я КНП «Регіональний центр громадського здоров’я Кіровоградської обласної ради» Надія Оперчук.

Серед іншого також було розглянуто і питання вакцинації  населення.