17травня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я Як і чим годують маленьких пацієнтів у лікарнях Кропивницького

ЗДОРОВ'Я

Як і чим годують маленьких пацієнтів у лікарнях Кропивницького

Навіть у межах 8 гривень на день кухарі дитячої лікарні Кропивницького готують смачні та різноманітні страви.

13 1

На цьому наголосила головна лікарка закладу Оксана Клюєнко під час перевірки закладу начальницею управління охорони здоров’я міської ради Оксаною Макарук.

13 2

«Вартість харчування пацієнтів не пільгових категорій населення на день складає від восьми до п’ятнадцяти гривень, в залежності від меню. Для дітей пільгових категорій денний раціон обходиться в межах 40 гривень, що також значною мірою залежить від меню та виду м’ясних або рибних продуктів. Для пацієнтів-пільговиків передбачене посилене харчування, до їхнього раціону додатково включені вафлі, сік, яблука, сосиски та варені яйця. Так, на сніданок діти сьогодні отримали молочну рисову кашу, чай та хліб, а діти учасників АТО ще й вафлі. Обідатимуть наші пацієнти гороховим супом, перловою кашею, буряковою ікрою та рогаликом з повидлом. На вечерю в меню заплановане картопляне пюре, тушкована капуста та чай з хлібом», - зазначила Оксана Клюєнко.

Для маленьких пацієнтів продукти харчування закуповуються як за кошти бюджету, так і позабюджетні надходження. Крім того, заклад отримує благодійну допомогу — меценати привозять в лікарню фрукти, печиво тощо.

Оксана Макарук звернула увагу керівництва дитячої міської лікарні на необхідності постійного моніторингу цін на продукти харчування.

«Шукайте можливості закуповувати продукти дешевше, можна скооперуватися з іншими медичними закладами, щоб зекономити на доставці, закуповувати товари безпосередньо у фермерських господарствах. Але при цьому необхідно обов’язково слідкувати, щоб уся продукція була сертифікована та якісна», - зауважила очільниця управління охорони здоров’я.

http://kr-rada.gov.ua