24квітня2024

ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я На ринках Кіровоградщини не допустили до реалізації майже п’ять тисяч літрів молока

ЗДОРОВ'Я

На ринках Кіровоградщини не допустили до реалізації майже п’ять тисяч літрів молока

Протягом 2019 року фахівці державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках Кіровоградщини за результатами проведених досліджень не допустили до реалізації 4 733 літри молока.

20 02 79 

Причинами недопущення стали незадовільні органолептичні показники (гіркий присмак, підвищений рівень кислотності, ІІІ ступінь чистоти) та порушення правил торгівлі (реалізація молока у використаних пластикових пляшках), інформують в пресслужбі Головного управління Держпродспоживслужби області.

За вказаний період спеціалісти районних і міських управлінь та відділів Держпродспоживслужби області у складі робочих груп здійснили 471 рейд місцями несанкціонованої торгівлі з метою ліквідації торгівлі у невстановлених місцях та проведення роз’яснювальної роботи.

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області вкотре застерігає: вживання продуктів харчування, придбаних у місцях стихійної торгівлі або МАФах, що не мають документів про державну реєстрацію потужності та походження продукції, може призвести до інфекційних захворювань та харчових отруєнь.

«Відповідально обирайте місця для придбання харчової продукції та не соромтеся запитати про наявність документів, що вказують на походження, безпечність та якість продуктів і законність діяльності торговельних точок», – йдеться в повідомленні.

Фото: https://galinfo.com.ua