20травня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я Попереджений – значить убезпечений: у Кропивницькому птахи можуть стати жертвами грипу

ЗДОРОВ'Я

Попереджений – значить убезпечений: у Кропивницькому птахи можуть стати жертвами грипу

У міській раді Кропивницького пройшло засідання протиепізоотичної комісії щодо посилення заходів профілактики пташиного грипу та інших інфекційних захворювань птиці на території обласного центру.

25 9

Про це інформує пресслужба міськради.

Комісія під головуванням заступника міського голови Наталії Дзюби затвердила план дій при підозрі захворювання або загибелі птиці на високопатогеннй грип.

Відповідно до розробленого плану заходів, у господарстві, де виявлено хвору птицю або масову її загибель, власнику необхідно терміново повідомити місцевого фахівця державної установи ветеринарної медицини або спеціаліста Держспоживслужби про небезпечну ситуацію. У такому випадку, на місце прибувають спеціалісти, фахівці державних установ та проводять епізоотичне розслідування, а також клінічний огляд всього наявного поголів'я.

За словами начальника Кропивницького міського управління головного управління Держпродспоживслужби в області Юлії Івановської, для ліквідації захворювання в неблагополучний пункт залучать сили місцевих підрозділів ДСНС. Провудуть вилучення та знищення птиці, посуду, дрібного інвентарю, дезінфекція приміщень. А зняття карантину здійснюється згідно з вимогами чинної «Інструкції з профілактики та ліквідації грипу птиці».