19квітня2024

ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я У Кропивницькому проводять тести для подорожі за кордон

ЗДОРОВ'Я

У Кропивницькому проводять тести для подорожі за кордон

b414e2ba4719c9b4ceec2e3c09e2491b L

Лабораторія Держпродспоживслужби на Кіровоградщині проводить ПЛР-тестування громадян для виїзду за кордон та припинення самоізоляції.

Відповідно до постанови Кабміну від 9 грудня 2020 р. №1236 для громадян України, які повертаються з-за кордону, запроваджено обов’язкову самоізоляцію на 14 днів з використанням мобільного додатку «Дій вдома». Підставою для дострокового припинення самоізоляції у зв’язку з перетином протягом останніх 14 днів державного кордону є наявність негативного результату ПЛР-тестування на COVID-19, інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби.

У Кіровоградській області лише дві лабораторії уповноважені передавати результати тестування на COVID-19 методом ПЛР для припинення самоізоляції через додаток «Дій вдома» – це лабораторія Держпродспоживслужби та лабцентру.

Вартість послуги з ПЛР-тестування для громадян наразі є найнижчою саме в Кіровоградській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби. Оплата за роботу з дослідження матеріалу від людини методом ПЛР з метою виявлення РНК вірусу SARS-CoV-2 становить 640,55 грн (вже з урахуванням ПДВ). Для якнайшвидшого отримання результатів день у день необхідно здавати мазки для дослідження вранці, до 11:00.

У разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР лабораторія Держпродспоживслужби вносить результат негативного дослідження до електронної системи Центру громадського здоров’я України. Внесені дані автоматично синхронізуються із сервісом «Дій вдома», після чого відповідне повідомлення сервісу «Дій вдома» повідомляє особу про можливість припинення самоізоляції.

Для виїзду за кордон можна отримати результати тестування англійською мовою. Для цього необхідно взяти з собою закордонний паспорт, його копію чи фото. Бланк з результатами ПЛР-тесту, який видає лабораторія, також має QR-код.

За 4 години до проведення ПЛР-тестування рекомендовано утримуватися від пиття, вживання їжі, чистки зубів, куріння сигарет та електронних аналогів, жувальної гумки. За 6 годин до тесту не слід використовувати препарати для зрошування чи полоскання горла, пастилки від кашлю та болю в горлі.

Для проведення тестування та за детальнішою інформацією звертайтеся за адресою: м. Кропивницький, вул. Велика Пермська, 58/1; тел. :(0522) 33 84 21; 33 88 78.