26квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я Кіровоградщина: трьох вихованців дитсадка госпіталізували з симптомами гострої кишкової інфекції

ЗДОРОВ'Я

Кіровоградщина: трьох вихованців дитсадка госпіталізували з симптомами гострої кишкової інфекції

Троє вихованців Богданівського дитячого садка «Сонечко» Знам’янського району потрапили до лікарні з симптомами гострої кишкової інфекції.

 dd9b4b0a80eff28fc65a7f105431f022 L

Аби встановити причини та умови виникнення випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію 18-19 березня працівники Держпродспоживслужби області провели санітарно-епідеміологічне обстеження дошкільного навчального закладу та позапланове інспектування його харчоблоку.

Вони оглянули контактних осіб (персонал ДНЗ, дітей), дослідили змиви з обладнання харчоблоку та предметів побуту, питну воду, а також добові проби готових страв.

За результатами перевірки закладу виявлені порушення законодавства у сферах санітарного нагляду та безпечності харчових продуктів. Зокрема, в молодшій групі недостатня кількість рукомийників; заклад перевантажений (розрахований на 36 дітей, а фактично перебуває 42 дитини); в холодильнику для молочних продуктів порушений температурний режим (фактична температура +11°С при необхідній від 0 до -5°С); відсутня мийна ванна для сировини; харчоблок недостатньо забезпечений технологічним обладнанням; порушується поточність технологічного процесу.

Лабораторні дослідження виявили бактерії групи кишкової палички (Е.coli) в одному змиві з обладнання харчоблоку (виробничий стіл для м’яса вареного) та бактерії групи кишкової палички (коліформи) в одній страві (каша манна). Наразі дослідження тривають.

За цим випадком інформацію направили до прокуратури Кіровоградської області та Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області.

В закладі проводять протиепідемічні та профілактичні заходи з локалізації та ліквідації спалаху. На двох посадових осіб ДНЗ склали протоколи про правопорушення у сфері санітарного законодавства. Керівництво закладу отримало рекомендації та припис про усунення виявлених порушень.