27квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Батьки – навчальний заклад: конфлікт вичерпано?

СУСПІЛЬСТВО

Батьки – навчальний заклад: конфлікт вичерпано?

Управління освіти міської ради Кропивницького провело позапланову перевірку дитячого харчування у гімназії імені Тараса Шевченко.

Емоційною розмовою батька дитини, що навчається в цьому закладі й виклав у соцмережі фото скандального сніданку, Віталія Юрова з директором навчального закладу Галиною Войною завершилась тижнева епопея з експериментальним меню у гімназії.

«До школи дуже багато запитань. Проблема не в тендерах, не в класному керівництві, і, навіть, не в керівництві закладу – проблема в системі. Немає механізму який зміг би оптимізувати цей процес. Люди не розуміють головного – що їх сюди поставили обслуговувати нас та наших дітей, а ідеологія керівництва, на жаль, така, що саме вони керують процесом. Ця ідеологія хибна і повинна залишитися в минулому. 

Батьки не ставили за мету когось покарати, особливо класного керівника, бо її зацькували й людина пішла на лікарняний. Ми зацікавлені, аби наші діти отримували належне харчування. Якщо дійсно недостатнє фінансування, про це потрібно говорити і знаходити якісь спільні рішення. Є нормальний процес, який треба відпрацьовувати й усувати слабкі місця. Ситуація змінилася на краще й потрібно зробити все, аби не допустити її повторення», – прокоментував Віталій Юров. 

28502 6На захист колективу стала директор навчального закладу Галина Война, яка була обурена поведінкою й ставленням до її колег та освіти в цілому скаржника.

«Усі ваші звинувачення – не відповідають дійсності. Звідки у вас твердження про те, що класного керівника зацькували? Людина знаходиться на лікарняному. І мене цікавить, чому ви вважаєте, що ми є сфера обслуговування. Ми не обслуговуємо вас, а надаємо освітню послугу вашій дитині й ви маєте розрізняти ці поняття»,  –  відповіла Галина Георгіївна. 

За результатами перевірки, усі недоліки, зазначені в акті, на сьогоднішній день виправлені на 99 відсотків. Посуд замінено, зроблені зауваження щодо естетичного оформлення їжі. Проведена зустріч із головами батьківських комітетів, під час якої вони мали можливість побачити що й із чого їдять  діти. Розроблена спеціальна анкета для батьків, де вони можуть відкоригувати меню. 

«Загалом у школі позитивне ставлення до цього експерименту. Діти з’їдають цей бутерброд, який за калорійністю не нижчий від каші. Батькам, звичайно, хочеться щоб ми їх годували кашами, але діти надають перевагу бутербродам. Педагогічний колектив завжди працює на позитивний імідж навчального закладу, звичайно, ми не можемо задовольнити потреби і забаганки усіх наших батьків», –  підсумувала Галина Война.

За словами начальника управління освіти Лариси Костенко, експеримент завершується першого березня. Саме з цього дня у школах буде затверджене остаточне меню. Яким воно буде – залежатиме від тісної співпраці навчальних закладів із батьками учнів. Адже здоров’я та благополуччя дітей – понад усе.