27квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Перевізники Кропивницького: комунальний чи приватний транспорт – чому надати перевагу?

СУСПІЛЬСТВО

Перевізники Кропивницького: комунальний чи приватний транспорт – чому надати перевагу?

Сьогодні одним із основних завдань влади Кропивницького є забезпечення мешканців якісним і комфортним громадським транспортом.

08 26

Місто вже має власний комунальний автопарк із новими автобусами та тролейбусами. Нині розглядаються додаткові можливості збільшення їх кількості.

Та аби пасажири пересіли в громадський транспорт, комунальникам ще треба позмагатися за це із приватними перевізниками. Адже за багато років у кропивничан склався відповідний стереотип  щодо більшої зручності пересування містом саме маршрутками.

Що ж обрати? Чим саме зручніше дістатися до місця призначення – громадським транспортом чи маршрутками? Спробуємо порівняти.

Великі, затишні, чисті машини із приємними кондукторами, які за вас навіть закомпостують квиток. Спокійний та чіткий голос водія постійно нагадує, де ви знаходитись і на яку зупинку можете потрапити. Зараз літо, тому відкриті вікна добре провітрюють тролейбус, не завдаючи громадянам клопоту щодо страшенних протягів.  Транспорт рухається та зупиняється виключно у визначених місцях, через що дістатися до місця можна в зазначений у розкладі час. Вартість проїзду – 2 гривні 50 копійок.

Хоча і не все так гладко. У час пік ці машини переповнені, адже пасажири сплачують за проїзд вдвічі дешевше, ніж у маршрутці, що  для багатьох людей дуже важливо. І звісно ж, повільність. Якщо людина не поспішає, то цей вид транспорту саме для неї.

08 25

Що ж до приватних маршруток. Старі, розламані, брудні машини. Подекуди – нетактовність, неохайність, куріння під час їзди, часом – недотримання правил дорожнього руху людини за кермом. Іноді – гучна специфічна музика. Трапляється – лайки водіїв, які спричиняють розборки пасажирів один із одним. Страшенні протяги, адже вікна маленькі й повітря йде сильним потоком.  Частіше за все, пасажиру хочеться швидше залишити салон і більше до нього не заходити. Вартість проїзду – 5 гривень.

Але  саме за швидке пересування містом (хоча теж не завжди – водій зупиняється чи не під кожним стовпом, на невизначений час) й користуються попитом цей вид транспорту.

Висновнки ж і вибір кожен робить самостійно.