29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА КРИМІНАЛ На Кіровоградщині завершили слідство у справі депутата сільради, які намагався реалізувати злочинну схему

КРИМІНАЛ

На Кіровоградщині завершили слідство у справі депутата сільради, які намагався реалізувати злочинну схему

За процесуального керівництва  Кіровоградської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно депутата однієї з сільських рад Кіровоградського району, який намагався реалізувати злочину схему з метою заволодіння земель промисловості, що розташовані у Кропивницькому  ринкова вартість яких становить понад 6,4 мільйона гривень.

 20 03 129

Нагадаємо, слідство встановило, що депутат, обіймаючи посаду заступника директора заводу, діючи за попередньою змовою з директором – власним сином, намагався провести протиправну реєстрацію права власності на вищезазначену землю за підконтрольним підприємством з подальшим її відчуженням на користь підставної приватної особи. Проте, злочинний намір завершено не було оскільки підозрюваний не зміг отримати відповідне рішення органу місцевого самоврядування.

Депутату та директору заводу  інкримінується  вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, тобто  вчинення закінченого замаху на заволодіння державним майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах.

Наразі досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт направлено на судовий розгляд.

https://kir.gp.gov.ua/ua

Зображення: https://protocol.ua