24квітня2024

ГОЛОВНА КРИМІНАЛ Кіровоградщина: СБУ викрила на корупції посадовця Державної кримінально-виконавчої служби

КРИМІНАЛ

Кіровоградщина: СБУ викрила на корупції посадовця Державної кримінально-виконавчої служби

1 837164

На Кіровоградщині співробітники Служби безпеки України викрили посадовця Петрівської виправної колонії на вимаганні хабарів від ув’язнених.

За даними досудового слідства, співробітник виправного закладу, зокрема, вимагав від засудженого 20 тисяч гривень за переведення його до іншого виправного закладу з більш м’яким режимом утримання. Хабар посадовцю мав передати знайомий засудженого.

Правоохоронці затримали зловмисника відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на одній із вулиць Олександрії відразу після отримання всієї суми неправомірної вигоди.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Викриття зловмисника проводилось спільно зі слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаїв, під процесуальним керівництвом Кіровоградської обласної прокуратури.