19квітня2024

ГОЛОВНА КРИМІНАЛ Найближчих 15 років проведе за ґратами вбивця кропивницького бізнесмена

КРИМІНАЛ

Найближчих 15 років проведе за ґратами вбивця кропивницького бізнесмена

za gratami

До 15 років позбавлення волі засуджено 45-річного уродженця Чернігівщини за убивство кропивницького підприємця та грабіж на кілька мільйонів гривень.

Підприємцю зловмисники влаштували смертельну пастку на автодорозі, інформує пресслужба обласної прокуратури.

Подія мала місце у липні 2014 році на території Олександрівського району.

На автодорозі «Знам’янка-Лугансь-Ізварине» обвинувачений, разом зі спільником, із застосуванням вогнепальної зброї, вчинили розбійний напад на бізнесмена. До злочину готувалися заздалегідь, тривалий час слідкували за потерпілим, знали, в який день та яким маршрутом  підприємець перевозитиме велику суму грошей. З метою реалізації злочину влаштували засідку на автодорозі, яка для бізнемена виявилася смертельною.

Під час нападу потерпілий отримав смертельне вогнепальне поранення. З автомобіля нападники викрали кілька мільйонів гривень.

За публічного обвинувачення прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури Кіровським районним судом поставлено крапку  у цій резонансній справі.

Прокурором під час судових слухань повністю доведено вину обвинуваченого у інкримінованих злочинах (ч. 4 ст. 187 ч. 2 ст. 115 КК України) – убивстві та грабежу в особливо великих розмірах та засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі вирок суду не набрав законної сили.