25квітня2024

ГОЛОВНА КРИМІНАЛ На Кіровоградщині на отриманні 150 тисяч гривень хабара викрили двох чиновників

КРИМІНАЛ

На Кіровоградщині на отриманні 150 тисяч гривень хабара викрили двох чиновників

На отриманні 150 тис грн неправомірної вигоди викрито першого заступника голови РДА та заступника міського голови одного із міст Кіровоградщини.

IMG 573311111111111Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.  

Саме її працівники спільно з співробітниками управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчими Головного управління Національної поліції в області  проводили затримання. Неправомірну вигоду чиновники отримали від підприємця за вирішення питання щодо надання земельної ділянки площею 600 кв м на території міського сміттєзвалища для встановлення лінії по переробці та сортування сміття.   

Посадовці затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.   

Правова кваліфікація кримінального правопорушення ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди поєднане з її вимаганням) Кримінального кодексу України.  За вказаний злочин посадовцям «світить» покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.   

На сторінці у Facebook Центральноукраїнського антикорупційного  офісу називаються й імена затриманих.  

«Власні проінформовані джерела повідомляють, правоохоронці затримали першого заступника Світловодської РДА Сергія Орленка та заступника міського голови Світловодська Дмитра Дмитришина», – йдеться у повідомленні.