23квітня2024

ГОЛОВНА КРИМІНАЛ Відповість за все: серійний крадій телефонного кабелю, він же – осквернювач могил

КРИМІНАЛ

Відповість за все: серійний крадій телефонного кабелю, він же – осквернювач могил

Прокуратура Кіровоградської області у суді апеляційної інстанції домоглась 4 років реального позбавлення волі, для чоловіка, який систематично викрадав телефонний кабель.

arest 159bbb65297517Події мали місце у січні 2016 року у Малій Висці. 30-річний чоловік протягом двох тижнів скоїв низку крадіжок телефонного кабелю з опор ліній електропередач. Слідство довело причетність обвинуваченого до 11 таких епізодів, інформує прес-служба прокуратури області. 

Крім того, в ході досудового розслідування довели причетність чоловіка і до інших злочинів – таємного викрадення приватного майна з домоволодінь місцевих жителів, а також крадіжок металу з могил на місцевому кладовищі. 

За скоєне суд першої інстанції засудив чоловіка до умовного терміну покарання. Не погоджуючись з вказаним рішенням суду прокуратура звернулась до апеляційної інстанції з вимогою призначити йому покарання у виді 4 років реального позбавлення волі. В обґрунтуванні своїх вимог прокурор наголошував на невідповідності призначеного покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення. 

Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури. Чоловіка визнано винним за ч. 2, ч. 3 ст. 185 (крадіжка) та ч.3 ст.297(наруга над могилою) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді 4 років реального позбавлення волі.