27квітня2024

ГОЛОВНА КРИМІНАЛ На отриманні хабара затримали слідчого Кропивницької поліції (ФОТО)

КРИМІНАЛ

На отриманні хабара затримали слідчого Кропивницької поліції (ФОТО)

Мешканець Кропивницького затримала охорона магазину з поцупленими продуктами. Слідчий поліції, який займався матеріалами справи, запропонував йому «пом’якшення» відповідальності за надання хабара – 3 тисячі доларів США.

39289376 1826069547482193 4341842199701356544 n

 Натомість чоловік поскаржився на дії поліцейського до компетентних органів. Про це на своїй сторінці у фейсбуці інформує Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

"Під час перевірки спільно з СБУ встановили, що 36-річного жителя Кропивницького на виході з магазину охорона затримала з неоплаченим товаром. На місце викликали поліцію. За фактом події слідчим відділом Кропивницького ВП було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.186 (Грабіж) КК України.

Невдовзі з чоловіком зв’язався слідчий, у провадженні якого перебували матеріали, і домовився про зустріч. Тет-а-тет 22-річний лейтенант поліції пояснив, що за випадок у магазині доведеться сісти за грати. Уникнути в’язниці можна, якщо перекваліфікувати подію на крадіжку, але за це доведеться викласти 3 тисячі доларів США", – йдеть в повідомленні.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчими прокуратури Кіровоградської області за фактом вимагання хабара було розпочато кримінальне провадження – ч.3 ст.368 КК України.

На передачі усієї суми, яку вимагав слідчий поліції, його затримали працівники УДВБ НПУ, Служби безпеки України та обласної прокуратури. За вчинення корупційних дій молодого поліцейського можуть позбавити волі на термін від 5 до 10 років.