19квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Кропивничани можуть ознайомитися з роботами претендентів на здобуття мистецької премії

КУЛЬТУРА

Кропивничани можуть ознайомитися з роботами претендентів на здобуття мистецької премії

Osmorkina 678x381

Сьогодні, 7 листопада, конкурсна комісія з присудження обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна затвердила список претендентів на здобуття премії.

У номінації «Національна традиція»: Валерій Давидов, старший викладач мистецького факультету Центрально-українського педагогічного університету. За серію портретів, створених у рамках проекту «Українці у світі» та розписи Благовіщенського храму у місті Кропивницькому.У номінації «Національна традиція»: Валерій Давидов, старший викладач мистецького факультету Центрально-українського педагогічного університету. За серію портретів, створених у рамках проекту «Українці у світі» та розписи Благовіщенського храму у місті Кропивницькому. Катерина Грабенко – художниця (м.Світловодськ). За серію робіт останніх років. 

У номінації «Новітні спрямування»: Микола Прокопенко – народний художник України. За творчий доробок кількох років. Олег Рудий - художник (М.Мала Виска)  За творчий доробок останніх років. Вікторія Крутько – художниця (м.Світловодські). За серію робіт останніх років.

У номінації «Мистецтвознавство та історія мистецтв»: Творчий колектив у складі Світлани Ушакової, Людмили Іванцової, Елеонори Янчукової. За ідею та втілення творчого проекту – серії альбомів «Надія Падурська. Любов до життя», «Григорій Гнатюк. Небелівські пасторалі», «Володиир Кир’янов. Реальність нереального». Наталія Соловйова, художниця. За створення наборів листівок «Двері старого Єлисаветграду», «Башти та шпилі старого Єлисаветграду».

З роботами претендентів можна буде ознайомитися в художньо-меморіальному музеї О.Осмьоркіна та художньому салоні.