24квітня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Працівників культури та майстрів народного мистецтва привітали з професійним святом

КУЛЬТУРА

Працівників культури та майстрів народного мистецтва привітали з професійним святом

0911180805

Сьогодні,  9 листопада, працівники культури та майстри народного мистецтва відзначають професійне свято.

45820075 762550210756669 8463381748535787520 o
З цієї нагоди на головній сцені обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького пройшли урочистості, інформує прес-служба ОДА.

Представників галузі – клубних та музейних працівників, наукових співробітників, вокалістів і хореографів, театралів і музикантів, бібліотекарів, викладачів мистецьких шкіл та коледжів, майстрів народного мистецтва – привітав голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

"Приємно вітати з професійним святом людей, які нам дарують радість, відволікають нас від буденних проблем, дають нам можливість пізнавати прекрасне. Дякую вам за те, що робите нашу область красивішою, а її жителів – щасливішими", – наголосив керівник ОДА.

І додав, що митців Кіровоградщини знають не лише в області і в державі, а й за кордоном – у багатьох країнах світу. 

0911180808

Кузьменко вручив нагороди цьогорічним лауреатам обласної премії у галузі культури "Духовний скарб Кіровоградщини". У номінації "За внесок у розвиток професійного музичного, театрального, хореографічного, фото-та кіномистецтва" лауреатом премії став Максим Борисов – артист-ляльковод І категорії комунального закладу "Кіровоградський академічний обласний театр ляльок". У номінації "За популяризацію національної культури, фольклорної спадщини, збереження і збагачення народного мистецтва" перемогла Наталія Медведєва – керівник народного аматорського ансамблю пісні і танцю "Горлиця" Кіровоградського районного Будинку культури. У номінації "За вагомий внесок у збереження та популяризацію культурної спадщини" премію отримав Борис Кокуленко – заслужений працівник культури України, кандидат мистецтвознавства. А в номінації "За внесок у розвиток бібліотечної справи" лауреатом премії стала Надія Чуянова – директор Олександрійської центральної районної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського.

0911180806

Сергій Кузьменко також вручив кращим представникам галузі грамоти та подяки облдержадміністрації та обласної ради.

З професійним святом працівників культури та майстрів народного мистецтва також привітали директор профільного департаменту ОДА Валентина Животовська та голова обласної організації профспілок працівників культури Зоя Кадук.

Подарунком з нагоди свята став концерт лауреата міжнародних конкурсів та фестивалів – квартету «Tenors BEL'CANTO».