20квітня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА У Кропивницькому відкрилася виставка унікального творчого дуету

КУЛЬТУРА

У Кропивницькому відкрилася виставка унікального творчого дуету

Вчора, 20 листопада, у приміщенні Кіровоградського обласного художнього музею пройшло урочисте відкриття виставки художніх творів «На перехресті долі і мистецтва» членів Національної спілки художників України, подружжя Людмили та Олександра Демиденко.

21 10

Олександр Демиденко – активний учасник чисельних виставкових проектів різного, зокрема, й міжнародного рівня. Сьогодні його картини зберігаються у Національному музеї народної архітектури та побуту України в Пирогово, Кіровоградському обласному художньому музеї, художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна та чисельних приватних колекціях.

Людмили Демиденко, яка, окрім систематичної участі в різноманітних виставкових проектах обласного та всеукраїнського рівня, стала справжнім надійним тилом та бойовою подругою для свого чоловіка. Мабуть невипадково їх сходинки творчого шляху та педагогічної діяльності часто співпадають та переплітаються. 

Виставка, на якій представлено 68 робіт Олександра (пейзажі і натюрморти) та Людмили Демиденко (портрети), дає можливість вкотре переконатися у високому професіоналізмі цього унікального творчого дуету, чиї картини здатні задовольнити естетичні смаки самої вибагливої аудиторії.

Кіровоградський обласний художній музей