25квітня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Колектив обласної бібліотеки для дітей та юнацтва імені Маланюка привітали з 40-річчям

КУЛЬТУРА

Колектив обласної бібліотеки для дітей та юнацтва імені Маланюка привітали з 40-річчям

DSC 0005

Учора, 12 грудня, Кіровоградська обласна бібліотека для дітей та юнацтва імені Євгена  Маланюка відзначила 40-річчя з дня відкриття.

1312180107

На ювілей популярної у Кропивницькому книгозбірні зібралося близько сотні її читачів, партнерів, представників творчої інтелігенції та громадськості. А тому простора читацька зала, де до свята експонувалися літературна, декоративно-ужиткова та фото-виставка, була заповненою гостями вщент.

"Втілюючи інноваційні підходи для дуже вибагливої аудиторії, ви заохочуєте молодь до книги. Ви справжні професіонали, люди, які люблять свою справу і молодь, у цьому і полягає успіх бібліотеки", – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко, вітаючи колектив зі святом: 

Посадовець підкреслив, що книгозбірня широко відома своїми креативними акціями, що проходять не лише у її стінах. Серед популярних не лише на теренах нашої області заходів він назвав "Фестиваль юнацької книги", який цього року бібліотекарі проводили вдесяте. Він подякував колективу за роботу та вручив директору бібліотеки Ларисі Савченко подарунковий сертифікат на отримання комп’ютера.

Під час урочистостей керівник книгозбірні презентувала гостям здобутки та інноваційні практики закладу. З-поміж популярних серед містян бібліопроектів вона назвала щорічний "Фестиваль молодіжної книги на вул. Дворцовій", "Креативна середа", "Патріотичні діалоги "Україно, ми – дочки твої й сини", "Life safe" (Подбай про свою безпеку), "Патріотичний арт-табір "Сторінками історії", "З екрану в реальність", "Святкуймо разом з бібліотекою", "Миті війни: родинна пам`ять живе" та інші заходи. Традиційними для бібліотеки також є тижні популяризації книги, національних культур, презентації книг, конкурси, зустрічі, діалог поколінь, майстер-класи, тренінги, квести.

До привітань долучилися й установи, організації міста та самі читачі книгозбірні.

1312180102

1312180104

http://www.kr-admin.gov.ua/start.php?q=News1/Ua/2018/13121801.html