28березня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Художники з Дніпра представили свої роботи в Кропивницькому (ФОТО)

КУЛЬТУРА

Художники з Дніпра представили свої роботи в Кропивницькому (ФОТО)

IMG 20181219 135941 HDR

Своєрідний подарунок кропивничанам у день святого Миколая зробили художники з Дніпра Олександр Василенко  та Марія Грім.

 IMG 20181219 140925

У художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна вони презентували спільну персональну виставку творів. Їх живописні та графічні роботи, етюдні доробки в техніках акварелі, пастелі та гуаші, виконані з натури в польових умовах пленеру, експонуються в двох залах музею під назвами, відповідно, «Вікна» та «Янівські верби».

Захід пройшов невимушено, жваво і, навіть, весело! До певної міри це було викликано тим, що прийшло чимало знайомих і близьких художникам людей. Адже Марія Грім, попри те, що нині разом з Олександром Василенком викладає в Дніпровській дитячій художній школі №2 та ще керує студією образотворчого мистецтва «Дизайн і декор» Дніпровського міського палацу дітей та юнацтва, наша землячка. Закінчила Кіровоградський державний педагогічний інститут імені Володимира Винниченка, після чого в ньому ж певний час працювала.

Тому такими теплими видалися привітання керівниці меморіального музею Віти Чернової, мистецтвознавця Андрія Надеждіна, науковиці й керамістки Лариса Кулініч. А вже скільки було емоцій і аплодисментів, коли пані Марія та пан Олександр, демонструючи власні фото- та відеоматеріали, розповідали про улюблені місця пленерів (Придніпровські яри, Кодацька фортеця, зникаючі села на Кіровоградщині, Карпати) та роботу з вихованцями художньої школи! Художники є активними учасниками міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних художніх виставок. Твори митців зберігаються в приватних українських та зарубіжних колекціях.

Додамо, що Марія Грім займається ще й волонтерською діяльністю в зоні АТО, за що має заохочення Президента України.

Насамкінець художники залишили автографи на каталогах виставки живопису і графіки «Вікна» та «Янівські верби».

Планується, що виставка триватиме до початку лютого наступного року.

IMG 20181219 135454

IMG 20181219 140020 HDR

IMG 20181219 140031 HDR

 Федір Шепель,

фото автора