20квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Головна бібліотека області познайомила кропивничан із фільмом «Брама» (фото)

КУЛЬТУРА

Головна бібліотека області познайомила кропивничан із фільмом «Брама» (фото)

2019 04 02 21 30 37 437

Учора, 2 квітня, в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського відбувся показ спільного українсько-американського виробництва художнього фільму режисера Володимира Тихого «Брама».

2019 04 02 21 28 53 064"Показ саме цієї кінострічки, пов’язаний з тим, що у квітні наша країна і весь світ згадують про Чорнобильську трагедію, що трапилася 1986 року. Адже сюжет фільму базується на культовій п'єсі Павла Ар’є «На початку і наприкінці часів» та розповідає про химерне й багате на пригоди життя баби Прісі, яка з родиною живе у Чорнобильській зоні відчуження. Нагадаю, що кілька років тому неймовірно популярним цей драматичний твір Павла Ар’є зробив легендарний режисер Роман Віктюк. Відтоді п’єса під різними назвами («Баба Пріся», «Зона») досі ставиться багатьма театрами України та за кордоном. Пригадайте хоча б незабутній виступ Херсонського театру імені Миколи Куліша під час Всеукраїнського фестивалю «Кропивницький 2017»! А ось фільм, котрий устиг взяти участь у кількох міжнародних кінофестивалях і отримав схвальну критику, назвали «Брама», – пояснила присутнім завідуюча відділом мистецтв книгозбірні Світлана Ушакова.

На кіносеансі, який нікого не залишив байдужим, були присутні письменники, художники, журналісти, а також викладачі та учні Кропивницького коледжу харчування і торгівлі.

Організовано показ компанією «Артхаустрафік» за підтримки державного агентства України з питань кіно.

2019 04 02 21 30 10 709

Федір Шепель,

фото автора