20квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Краєзнавцям Кіровоградщини вручили премію імені Володимира Ястребова

КУЛЬТУРА

Краєзнавцям Кіровоградщини вручили премію імені Володимира Ястребова

Голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко та перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко привітали лауреатів обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова.

05 19 125

Урочистості відбулися в обласному краєзнавчому музеї.

Перед врученням премії учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять краєзнавця, члена конкурсної комісії з присудження обласної краєзнавчої премії ім. В. Ястребова Станіслава Янчукова.

05 19 126

«Кожен лауреат краєзнавчої премії робить неоціненний внесок не лише в розвиток краєзнавства, а й загалом Кіровоградщини та України. Всі ви творите історію нашої держави і показуєте приклад молодому поколінню, як потрібно любити свій край», - наголосив у своєму виступі Олександр Чорноіваненко.

Лауреатами у номінації «Наукові дослідження з історії та етнографії краю» стали Оксана Бабенко та Віктор Білоус, а лауреатом у номінації «Популяризація історико-культурної та природничої спадщини краю, розвиток музейної справи» - Ольга Степанова. Переможці отримали дипломи, нагрудні знаки «Лауреат обласної премії» та скульптури «Степовий орел».

05 19 127

https://oblrada.kr.ua