КУЛЬТУРА
Бібліотекарі Кропивницького відшукали старовинні рецепти української кухні та влаштували смачну дегустацію (ФОТО)
- Останнє оновлення: 22 травня 2019
«Енеїда» Івана Котляревського – це справжня енциклопедія української кухні кінця XVIII – початку XIX сторіччя.
До дня народження засновника нової української літератури бібліотека для дітей №19 Кропивницького відкрила тимчасову ресторацію – «Енеєва кухня».
Про це йдеться на сторінці у Фейсбуці закладу.
Усі читачі книгозбірні мали можливість скуштувати страви, описані Котляревським у славнозвісній «Енеїді».
Бібліотекарі відшукали старовинні рецепти, які були популярними на українському столі у давнину, та влаштували надзвичайно смачну дегустацію.
Чим же ласували козаки на чолі з «парубком моторним»?
Галушки, потапці, пудики, шулики, мандрики - саме цими традиційними стравами протягом дня пригощали організатори свята своїх гостей.
Довідково:
Галушки – страва, яку подавали на вишуканих прийомах.
Потапці – давній козацький бутерброд із житнього хліба з підсмаженим салом та зеленню.
Пундики – смажені коржі на сироватці перемазані засмажкою із цибулі.
Шулики – запечені тістечка того часу із цукром та маком, які заправляють розтертими в макітрі маком, цукром та медом.
Мандрики – сирне печиво схоже на пампушки.