23квітня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА У Кропивницькому планують створити центр, який стане новим мистецьким осередком міста

КУЛЬТУРА

У Кропивницькому планують створити центр, який стане новим мистецьким осередком міста

У центрі Кропивницького на базі будівель колишнього управління Нацбанку України області, одна з яких є пам’яткою архітектури ХІХ століття, керівництво області планує створити масштабний культурно-мистецький центр

31 7

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко оглянув перший поверх та кабінети другого поверху, де планують організувати робочі місця наукових співробітників художнього музею, та відвідав велику залу на другому поверсі, що в перспективі має стати місцем проведення виставок, культурно-мистецьких акцій, презентацій, конференцій та інших заходів.

31 8

"Це дуже гарна історична будівля. Необхідно докласти максимум зусиль, щоб приміщення було збережене і слугувало громаді. У нас є унікальна можливість створити на його базі масштабний мистецький центр Кіровоградщини, де демонструватимуть свої твори регіональні майстри, і де будуть зберігати та презентувати інші мистецькі цінності", - підкреслив очільник ОДА.

31 6

Невдовзі буде розроблено проектно-кошторисну документацію, у якій мають передбачать і прорахують усі необхідні ремонтно-реставраційні роботи та їх вартість.

Як зазначила директор профільного департаменту області Валентина Животовська, першочергово необхідно провести ремонтні роботи в сховищі для експонатів, яке потребує гідроізоляції, встановлення систем вентиляції і протипожежної сигналізації, протигрибкової обробки тощо. 

Також є потреба у введенні додаткових штатних одиниць технічних працівників, які обслуговуватимуть приміщення.