19квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА КУЛЬТУРА У Кропивницькому вікно картинної галереї прикрасила незвичайна виставка (ФОТО)

КУЛЬТУРА

У Кропивницькому вікно картинної галереї прикрасила незвичайна виставка (ФОТО)

Днями у відділі Кіровоградського обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» розпочала свою роботу незвичайна виставка під назвою «Країна дитинства», приурочена до Міжнародного дня захисту дітей.

05 19 296

Про це повідомила на своїй сторінці у фейсбуці Тетяна Костенко – науковий співробітник обласного художнього музею.

Ініціатором проведення виставки, яка розгорнута у вікні галереї, стала відмінник освіти України, старший викладач кафедри дизайну Кропивницького інституту ПВНЗ та Кропивницького коледжу «Університет сучасних знань» Ірина Зантарія.

Це не перший спільний виставковий проект разом з Іриною Михайлівною, яка з 2016 року в стінах Кіровоградського обласного художнього музею щотижня проводить майстер-класи з образотворчого мистецтва, долучаючи таким чином молодь до мистецтва.

05 19 297

На виставці представлені роботи, створені 18 травня 2019 року в рамках ХV Міжнародної акції «Ніч музеїв» під час проведення майстер-класу із створення колективної роботи на тему миру, добра та щасливого дитинства. До них долучилися як учні Ірини Зантарії, так і відвідувачі, які завітали в Міжнародний день музеїв до обласного художнього музею. Отримавши папір та фарби діти та дорослі творчо працювали під керівництвом Ірини Михайлівни.

Усі твори індивідуальні, відрізняються оригінальністю, яскравістю, вражають безмежною фантазією і особливим емоційним забарвленням. Автори малюнків на своїх творах написали свої побажання для дітей нашого міста.

05 19 299

05 19 298