19квітня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА На фасаді якого будинку в Кропивницькому з’явиться новий арт-об’єкт

КУЛЬТУРА

На фасаді якого будинку в Кропивницькому з’явиться новий арт-об’єкт

У Кіровоградській обласній державній адміністрації під керівництвом першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка пройшло засідання Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини. 

07 13

Учасники зібрання розглянули питання стосовно розпису муралу на північній фасадній частині будівлі Кіровоградського обласного художнього музею. 

«Для реалізації проекту було оголошено конкурс «Мурал-арт», на який подано більше 60 робіт від професійних художників, аматорів та студентів. Головна вимога до робіт – мурал має відображати історію Кіровоградщини. Тож після тривалих обговорень на останньому засіданні конкурсної комісії для розпису муралу обрано роботу Андрія Ліпатова «Променад по Дворцовій», - зазначила директор музею Тетяна Ткаченко. 

07 14

Також присутні обговорили зміну назви пам’ятки історії «Будинок, в якому жив і працював К.Шимановський – польський композитор» на назву «Місце, де розташовувався будинок, в якому жив і працював польський композитор К.Шимановський». Після зміни назви, статус пам’ятки історії залишається незмінним. 

Пропозиції по обох питаннях підтримано, шляхом відкритого голосування.

https://www.facebook.com/kirovogradskaoda/