19квітня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Несправність фонтанів у Кропивницького може призвести до руйнування будівель

КУЛЬТУРА

Несправність фонтанів у Кропивницького може призвести до руйнування будівель

08 10Центральна площа Кропивницького цьогоріч залишилася без однієї із своїх прикрас – фонтанів.

Чому мешканці обласного  центру позбавлені відпочинку біля освіжаючої прохолоди у літній період розповів заступник міського голови Кропивницького Олександр Вергун.

За його словами наразі ці споруди знаходяться у аварійному стані. Рідина, яка має циркулювати по системі водозабезпечення, кудись зникає.

«Щомісяця  відповідно до показників лічильників, які контролюють об’єми води у фонтані, втрати становлять близько 600 метрів кубічних. Куди саме зникає вода, нам не відомо. Можливо, навіть підмиває фундамент якоїсь будівлі. До міської ради звернувся керівник комунального підприємства «Універсал-2005», щодо подальшого унеможливлювання використання фонтанів. Їх потрібно ремонтувати і ремонтувати, скоріш за все, капітально», – зазначив посадовець.

Як уже повідомляли, міська влада Кропивницького розглядає проекти реконструкції площі Героїв Майдану. І зрозуміло, що фантини мають стати одними із складових нового проекту. Саме тому із ремонтом поки не поспішають.

«Було б не доречно зараз розрити і замінити комунікаційні системи фонтанів, а потім, під час реконструкції всієї площі, робити це знову», – поінформував заступник очільника міста.

https://www.facebook.com/krrada.official