26квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Дизайнерські колекції студенток кропивницького вишу визнали кращими на етнофестивалі «Петриківський дивоцвіт»

КУЛЬТУРА

Дизайнерські колекції студенток кропивницького вишу визнали кращими на етнофестивалі «Петриківський дивоцвіт»

Студентки-магістрантки спеціальності Трудове навчання та технології фізико-математичного факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка Тетяна Боса та Ірина Кудревич зі своїми дизайнерськими колекціями здобули перемогу на етнофестивалі «Петриківський дивоцвіт», що днями проходив на Дніпропетровщині.

19 09 201

Про це йдеться на сайті факультету.

Етнофестиваль проводять вже 12-ий рік поспіль у селі Петриківці, де зародився унікальний Петриківський розпис, віднесений до спадщини нематеріальної культури ЮНЕСКО, і вирізняється масштабністю й високим рівнем проведення. Пісенний перформанс, козацькі бої, показ колекцій українських дизайнерів, виставки творів народної творчості та багато іншого відбулося на фестивалі цьогоріч.

У рамках нової в цьому році модної платформи «Fashion.ua» Тетяна Боса продемонструвала авторську колекцію вечірніх суконь «Аурелія» і виборола титул Лауреат фестивалю. Колекція «Реінкарнація», виготовлена технологією екологічної переробки текстильних матеріалів Іриною Кудревич, зайняла третє призове місце.

Учасниці удостоїлися високих і схвальних відгуків журі фестивалю, також отримали призи від художниці Наті Вишневської.

Тема відповідального споживання і екології стала наскрізною на фестивалі. Тому в рамках ярмарку, який проводився під час фестивалю, Тетяна Боса  змогла показати гостям, як легко та просто можна допомогти нашій планеті, замінивши покупку поліетиленових пакетів на пакети із тканини. Та ще і не просто із тканини, а використовуючи перероблені зі старого одягу стильні екоторбинки. Майстриня довела, що однією дією можна здолати одразу дві проблеми – це непомірна кількість пластику на планеті та вплив швидкої моди на нашу екологію.

19 09 202