19квітня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Кропивницький: в обласному центрі провели «Етно-фешн у книжковому містечку» (ФОТО)

КУЛЬТУРА

Кропивницький: в обласному центрі провели «Етно-фешн у книжковому містечку» (ФОТО)

Вчора, 30 вересня, у Кропивницькому, на вулиці Дворцовій з нагоди Дня бібліотек провели вуличний фестиваль молодіжної книги.

09 19 196

Організаторами вже традиційного для містян фестивалю стали працівники обласної бібліотеки для юнацтва ім. Є. Маланюка. Цьогорічне свято отримало назву «Етно-фешн у книжковому містечку», йдеться на сторінці Профспілок Кіровоградщини у фейсбуці.

На початку заходу керівник бібліотеки Лариса Савенко привітала всіх учасників фесту і закликала їх охоче приєднуватися до різноманітних презентацій. Долучилася до привітань і голова обкому профспілки працівників культури Зоя Кадук.

09 19 197

Оскільки під час фестивалю у центрі уваги була книга, тому відвідувачі мали змогу переглянути чимало книжкових виставок та презентацій літературних новинок. Серед цікавинок фестивалю – майстер-класи із виготовлення глиняних виробів, українських сувенірів, арт-розпису, плетіння української коси, ляльки-мотанки і т. ін.  

09 19 193

У програмі заходу також були виставки вибухонебезпечних предметів від управління ДСНС в області, стенд-перезентація від Патрульної поліції області, локація Головного управління юстиції в області, а також безплатне анонімне тестування на ВІЛ/СНІД та різні форми гепатиту.

09 19 195

У вуличному фестивалі взяли участь і Федерація профспілок області та обкоми профспілок працівників культури та охорони здоров’я, які презентували заходи профспілок з нагоди Дня дій за гідну працю, який відзначається 7 жовтня, а також розповсюдили проект Заяви Федерації профспілок України щодо проекту Трудового кодексу України.

Гарно вплелися у програму фестивалю й творчі привітання камерного оркестру музичного коледжу, Народного художнього колективу ансамблю сучасного танцю «Час Пік» Кіровоградського обласного ЦДЮТ, вокальних та хореографічних колективів Кропивницького.

09 19 192