25квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Як у Кропивницькому підвищуватимуть рівень духовності населення

КУЛЬТУРА

Як у Кропивницькому підвищуватимуть рівень духовності населення

У міській раді Кропивницького пройшло засідання комісії сприяння дотриманню законодавства про свободу совісті та релігійні організації під головуванням секретаря міської ради Андрія Табалова.

03 15

Про це інформує прсслужба міськради.

Цьогоріч громадськість обласного центру жваво обговорювала театралізовану постановку, організовану церквою "Жива надія", на центральній площі міста під час  Великодніх свят. Тоді театралізоване дійство отримало не тільки схвальні відгуки, але й наштовхнулась на критику: не всі містяни підтримали ідею організаторів проводити частину дійства на площі Героїв Майдану.

На захист постановки виступила начальниця відділу з охорони культурної спадщини Надія Лісняк, яка висловила переконання, що це театралізована вистава, і, як вид мистецтва, має право на існування і в такій формі теж. Її думку розділив також голова комісії Андрій Табалов.

Також присутні обговорили питання організації проведення у Кропивницькому молитовних сніданків, головна мета яких полягає у об’єднанні громади та окресленні кола першочергових проблемних питань місцевого значення та визначення шляхів їх розв’язання.

Проведення таких заходів ініціюють протестантські релігійні організації, які пропонують їх проводити у приміщенні міської ради за участю керівництва міста.

«У нашому реальному світі проведення молитовних сніданків може стати гарною практикою зближення людей та підвищення їхнього рівня духовності. Адже духовне здоров’я не менш важливе, ніж фізичне. Ми повинні підтримувати будь-які кроки, які сприятимуть розвитку у містян духовності та гармонії», - зазначив секретар міської ради.

Питання щодо місця проведення молитовних сніданків ще обговорюватиметься комісією.

03 14