29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА КУЛЬТУРА У Кропивницькому свій новий історичний роман презентує Василь Шкляр

КУЛЬТУРА

У Кропивницькому свій новий історичний роман презентує Василь Шкляр

71404787 3071659569572550 3133436666887274496 o

У суботу 19 жовтня у Кропивницькому представить свій новий роман один із найбільш читаних і відомих сучасних українських письменників, лауреат Шевченківської премії Василь Шкляр.

Роман «Характерник» вийшов друком лише у вересні 2019 року. І він не схожий ні на що з уже відомих читачеві творів автора. Після гучних історичних романів присвячених національно-визвольним змаганням трагічного ХХ століття, цього разу письменник звертається у глиб віків, а саме в часи славного козацтва.

«Я вирішив відійти трохи далі вглиб історії, в XVII ст., і написати нарешті щось таке веселе, Веселий роман про козаків, про спецназ отамана Сірка, про його загін характерників, яким було підвладно майже все», – розповідає Василь Шкляр про нову книгу. 

Перші читачі уже охрестили «Характерника» наймістичнішим та найчарівнішим романом Василя Шкляра. Автор переконаний, що характерники були, є будуть в усі часи. Роман має свою індивідуальність, власну стилістику, мовну палітру. 

З анотації: «У другій половині ХVІІ століття в Запорозькій Січі сталася неймовірна подія, яку зафіксовано в архівах тодішньої Московії і яку не оминув увагою жоден доскіпливий хроніст козаччини. Та особливого чару ця пригода набуває під пером письменника, що на основі документальних джерел творить яскраву історичну реальність з життя «лицарів списа і шаблі». Кошовий Сірко, кинувши виклик самому цареві, розпочинає велику, вкрай небезпечну гру з Москвою. І треба зробити неможливе, аби в цьому поєдинку зберегти козацьку честь і гідність матері Січі. Хто просуне голову в пащу скаженого звіра?».

Презентація роману Василя Шкляра «Характерник» у Кропивницькому відбудеться в рамках відкриття громадського простору «Кроп ХАБ». Який волонтери і ветерани підготували у подурунок місту до Дня Захисника України.

Час: 19 жовтня, 15:30.

Місце: Кропхаб, вул. Преображенська,2 (Будинок побуту, вхід – з боку вулиці Острівської).

Вхід – вільний.

Довідково: 5 грудня 2019 року в кінотеатрах відбудеться прем’єра повнометражної історичної драми «Чорний ворон», знятої за мотивами однойменного роману Василя Шкляра.