29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Ще мінус один: колишній кінотеатр Кропивницького поступиться місцем черговому супермаркету

КУЛЬТУРА

Ще мінус один: колишній кінотеатр Кропивницького поступиться місцем черговому супермаркету

Колишні культурні осередки Кропивницького поступово перетворюються у торговельні супермаркети.

07 5

Про це повідомив міський голова Андрій Райкович під час що понеділкової апаратної наради сьогодні, 7 жовтня.

«Три місяці потому в приміщенні колишнього кінотеатру «Ятрань» відкрився новий магазин «Маркетопт». До мене звернулися голова постійної комісії міської ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, торгівлі, сфери послуг, захисту прав споживачів та декілька депутатів з приводу того, що власники мережі, яка не належить обласному центру, й надалі скуповують непрофільні об’єкти нерухомості в нашому місті. Тепер настала черга колишнього кінотеатру «Мир». Невже у Кропивницькому не достатньо установ торгівлі? Відкриття першої за десять років у місті книгарні пройшло з меншим пафосом, ніж у нас презентують магазини. Перетворювати кінотеатр у супермаркет не правильно. Це осередок культури, а не торгівлі. Я не вважаю, що на Великій Перспективній має з’явитися торговельний центр із стоянкою для машин. Я й надалі стверджую, що підприємства, які не зареєстровані в обласному центрі, це своєрідні фінансові фантоми», – наголосив очільник Кропивницького.

Він також зазначив, що знищення кінотеатрів нехай залишається на совісті того, хто до того причетний. А зараз, необхідно зробити так, аби вони знову запрацювали, а міська рада посприяє їхньому економічному становленню.

«Міська влада готова прислухатися і співпрацювати. Зробіть кінотеатр, а ми з великим задоволенням прийдемо на показ», – зазначив Андрій Райкович.