19квітня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Депутатка Кропивницької міської ради закликає дати медійній спільноті максимальний імпульс

КУЛЬТУРА

Депутатка Кропивницької міської ради закликає дати медійній спільноті максимальний імпульс

Нещодавно пройшло чергове засідання ПРОпозиціонери Клубу на тему «Чи можливий український Netflix?», де обговорили перспективи українського теле-, радіо- та кіноринку.

18 3

Про це інформує політпартія «Пропозиція».

На переконання депутатки Кропивницької міської ради Катерини Калтунової, в України є величезний потенціал в цій галузі. Є талановитий людський ресурс, який може створювати якісний контент. І свідчення цього – затребувані на медіаринку телешоу українського виробництва, видатні кіно- та телевиробники, які успішно працюють як в Україні, так і за кордоном. Втім обмеженість ресурсів, низьке державне фінансування галузі змушує до пошуку новітнього і альтернативного продукту.

«Тобто, нам вже зараз треба йти на випередження. Можна порівняти Україну зі студентом, який ще не має тих знань і навичок, які має людина на 5 – 6 років старша. Але він має новаторський погляд, він розуміє, що потрібно цільовий аудиторії – тим людям, які разом з ним споживають цей продукт. Він також знає, як швидко, вкладаючи менше зусиль та коштів, зробити щось цікаве, якісне, що буде захоплювати. Це маркетинг, це робота зі споживачем, це просування, це створення пропозиції, на яку буде формуватись попит», – вважає депутатка-пропозиціонерка, яка є координаторкою громадського простору Krop:Hub і волонтеркою.

Вона також констатувала, що нині в Україні є декілька джерел фінансування цієї галузі: держбюджет, Український культурний фонд, а також різноманітні меценатські напрямки, рекламні бюджети і так далі. Тож її пропозиція полягає в тому, щоб об’єднатися і дати всій медійній спільноті максимальний імпульс і отримати новий досвід, нове натхнення. А відтак – здобути прихильність споживача.