19квітня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Міністр культури Євген Нищук передав інструмент юному акордеонисту з Кропивницького

КУЛЬТУРА

Міністр культури Євген Нищук передав інструмент юному акордеонисту з Кропивницького

20170903 123231

У рамках підсумкової прес-конференції організаторів та учасників Національного мистецького фестивалю «Кропивницький-2017» юному акордеоністу Артему Ковальчуку вручили раритетний інструмент.

Виконати цю почесну місію випало міністру культури Євгену Нищуку, котрий у заключний фестивальний день відвідав обласний центр.

Родинну реліквію, акордеон свого діда, для Артема передав джазмен Mike Kaufman-Portnikov.. 

Про мрію хлопця той  дізнався  з випуску ТСН, коли на всю Україну  показали, як талановитий хлопець протягом літа грав на вулиці на шкільному акордеоні, щоб зібрати кошти на власний музичний інструмент.

20170903 122838

«Це правильно,це  добре, це підстава для всіх – починати робити власну історію і власне життя такими,  якими ми хочемо їх бачити. Артем довів собі й усім нам, що мрії здійснюються. А ще дуже добре, що міністерство культури звернуло увагу на маленьку людину й допомогло виконати її мрію. Це справжнє, це життя», – не приховував власних емоцій свідок передачі акордеона популярний український драматург Павло Ар'є. 

«Артем з акордеоном. Свою родинну реліквію - власний акордеон слабозорому юному музиці, який все літо концертами збирав гроші на новий інструмент, передав відомий джазмен Mike Kaufman-Portnikov. А привіз у Кропивницький міністр культури Євген Ніщук. Артем грав, а йому аплодували міністр, Валерій Харчишин, Світлана Германова. Я плачу...», – прокоментувала у ФБ подію Олена Шворак, журналістка, котра готувала сюжет про Артема на ТСН.