25квітня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Новорічна ялинка у Кропивницькому засяє новими вогнями 19 грудня

КУЛЬТУРА

Новорічна ялинка у Кропивницькому засяє новими вогнями 19 грудня

600 тисяч бюджетних коштів витрачено на нову ялинку та її оздоблення та осучаснення в обласному центрі. 

165кроПрацювали над оновленням ще з липня: їздили,  дивилися, що пропонують, наголосили сьогодні, 21 листопада, під час прес-конференції начальник відділу культури та туризму Анна Назарець та директора КП  "Міськсвітло" Дмитро Тоток. 

«Ми спеціально  їздили до Чорноморська на тамтешнє спеціалізоване підприємство. Коли побачили пропоновані ялинки, зрозуміли, що наші містяни будуть таким невдоволені», – зауважила Анна Назарець. 

Тому вирішили обстежити металеву конструкцію, що вже була в експлуатації. Експертний висновок довів, що вона – придатна для використання.  

«Конструкція прийшла апробацію великим навантаженням. Усе відповідає нормам – свідчить експертний висновок. Потрібне лише нове антикорозійне покриття. Ремонт технічної частини вже здійснено», – пояснив Дмитро Тоток.  

Далі через системо «Прозоро»  оголосили тендер на закупівлю елементів штучної  хвої, яка вже вицвіла й пошкодилася, на 310 тисяч гривень.  

Виграв ФОП «Береза», таким чином залишилося ще половина виділених грошей. За них закупили ілюмінацію. 

«Це вже не та ілюмінація, яку бачили раніше», – каже директор "Міськсвітло". 

Відкриття новорічної ялинки передбачено на вечір, 19 грудня. 

Анна Назарець попросила  бережно ставитися до гілок нового деревця, новорічних прикрас і не «брати собі їх напам’ять». Щоб уникнути вандалізму, наголосила, працюватиме охорона. Нині працівники культури вже працюють над концертною програмою. 

«Цього року до нас завітає Святий Миколай і його помічник Ангел», – каже начальник відділу культури. 

Дітей попросили вже вчити віршики, аби отримати солодкі подарунки.