20квітня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Кропивничани знову відчули свіжий подих «Травневих музичних зустрічей»

КУЛЬТУРА

Кропивничани знову відчули свіжий подих «Травневих музичних зустрічей»

IMG 20180516 184242 BURST1 1

Вчора, 16 травня, чудового весняного вечора на свіжому повітрі перед перлиною архітектури Кропивницького - будівлею обласної філармонії відбулося відкриття XXI Всеукраїнського фестивалю камерної та симфонічної музики "Травневі музичні зустрічі".

Зведений хор та симфонічний оркестр Кіровоградського музичного коледжу розмістилися прямо на сходах, а глядачі – на філармонійній площі між клумб і дерев. Власне всі, кому пощастило прогулюватися Ковалівським парком, мали змогу, коли й не побачити дійство, то неодмінно чули зарубіжну й українську класику Шарля Гуно, Жоржа Бізе, Миколи Лисенка та легендарний «Запорозький марш» Євгена Адамцевича.

Арії з опер і оперет в концерті натхненно виконували соліст Кіровоградської обласної філармонії Олександр Безай та лауреатка міжнародних конкурсів Анастація Потоцька. А спеціальна гостя, лауреатка міжнародних конкурсів, солістка Черкаської обласної філармонії Олена Лютаревич-Марченко так завзято виконала відому арію Наталки Полтавки, що безсумнівно її почув і понівечений пам’ятник героїні твору на сусідньому театральному майдані.

Глядачі дякували виконавцям квітами, а грайливий травневий вітерець несміливо допомагав музикантам гортати ноти, ніби відчуваючи, що наступні концерти вже пройдуть у недосяжному для нього приміщенні філармонії.

Для зацікавлених нагадаємо, що фестиваль триватиме до 29 травня.

Федір Шепель