25квітня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Нардеп Горбунов привідкрив завісу над секретами цьогорічного мистецького фестивалю у Кропивницькому

КУЛЬТУРА

Нардеп Горбунов привідкрив завісу над секретами цьогорічного мистецького фестивалю у Кропивницькому

Національний мистецький фестиваль «Кропивницький-2018» має всі шанси якісно перевершити минулорічний подібний. 

big 18010801 1349790845117831 6428352462931900692 nПро це журналістів під час прес-конференції поінформував ініціатор його створення та проведення народний депутат України Олександр Горбунов.

«Ще тривають перемовини, узгоджуються графіки, укладаються договори. Ще шліфується програма фестивалю. Але вже в суботу, 14 липня, під час урочистостей з нагоди другої річниці перейменування обласного центру ми презентуємо програму»,– зазначив пан Горбунов.

Він додав, що гасло цьогорічного мистецького заходу «Герої серед нас» націлює організаторів на пошук у повсякденні і в мистецтві теми людини-героя. Її спробують розкрити щонайширше у найнесподіваніших ракурсах.

За словами Олександра Горбунова, віковий ценз глядачів, котрих очікують на фестивалі, – від 5 до 105 років. Тож, дітям теж буде цікаво під час «Кропивницького-2018». Їх розважатимуть актори зі Львова та Віннинці, київські та  львівські клоуни. Останні побувають зі своєю арт-терапією навіть у дитячих лікарнях.

Імена нових акторів, режисерів, драматургів відкриє для себе дорослий глядач. Експериментальні вистави, тема корупції, роль Гамлета у жіночому виконанні – це і багато іншого доведеться встигнути побачити й оцінити кропивницьким театралам та гостям міста. Ще ведуться перемовини з легендарною Адою Роговцевою щодо її участі у фестивалі.

Феєрверк емоцій  очікує на шанувальників музичного мистецтва. Поєднання класики та українського мейнстріму, грандіозні концерти доповнять знайомством із «людьми з натовпу». 

У Кропивницькому виступлять «Юркеш», «Мандри», «Нічлава», «Без обмежень», «Антитіла», Альоша, Ірина Федишин і ще багато-багато знаменитостей.

«Будуть локації і для художників, і для поетів, і для книговидавців.  Буде нічний реквієм на Фортечних Валах», – пообіцяв нардеп Горбунов. 

І додав, що детальніше про те, що готує нам прийдешній фестиваль, можна буде почути вже наступної суботи о 20.00 на тетаральній площі Кропивницького.