23квітня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Розвиток туризму на Кіровоградщині набирає нових обертів

КУЛЬТУРА

Розвиток туризму на Кіровоградщині набирає нових обертів

Сьогодні розвиток сільських територій неможливий без розвитку сільського зеленого туризму. Про це повідомила директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської ОДА Валентина Животовська під час панельної дискусії «Сучасні тенденції розвитку регіонального туризму» на AGROEXPO-2018.

27 28

Керівник департаменту зазначила, що нині в Україні туристично-інформаційні центри створені і функціонують в багатьох містах, навіть в районних центрах. На Кіровоградщині така установа має запрацювати із 1 січня майбутнього року на базі обласної універсальної наукової бібліотеки імені Д.Чижевського.

«Регіональний туризм напряму взаємопов’язаний із розвитком інфраструктури – якістю доріг, наявністю готельно-ресторанної мережі та інших об'єктів», – зазначила посадовець.

Валентина Животовська принагідно подякувала за співпрацю керівникам туристичних фірм та агенцій, які розвивають регіональний туризм, пропонуючи відповідні тури. Таких туроператорів в Кіровоградській області близько десятка.

Ще один напрям, про який йшла мова, подієвий туризм. Це порівняно нова можливість для жителів області та гостей культурного і якісного проведення дозвілля.

http://www.kr-admin.gov.ua