20квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА У Кіровоградському районі обрали директора новоствореного сільського ліцею

ОСВІТА

У Кіровоградському районі обрали директора новоствореного сільського ліцею

Епопея з реформуванням освітніх закладів Катеринівської об'єднаної територіальної громади, що в Кіровоградському районі, наближається до закінчення.

Раніше депутати Катеринівської сільської ради на базі трьох шкіл – Катеринівської, Володимирівської та Олексіївської – утворили єдиний навчальний заклад – ліцей «Нова школа». Питанням реорганізації опікувався тимчасово виконуючий обов'язки директора, готувалися та вносилися зміни до установчих документів, одночасно тривав конкурс на керівника ліцею. І ось минулої середи конкурсна комісія назвала переможця. 

272 34754Ним стала Ольга Борисівна Буряк, учитель зарубіжної літератури колишньої Катеринівської середньої школи. Кілька слів про сам конкурс. На 27 липня, останній день подачі заяв, було зареєстровано чотирьох претендентів. Згодом два з них зняли свої кандидатури, один із претендентів не пройшов відбірковий етап, тому до участі в конкурсі було допущено одного кандидата – уже згадану Ольгу Буряк, яка має великий педагогічний досвід, користується повагою як серед колег-педагогів, так і серед учнів. Її знають як порядну та чесну людину, відповідального, творчого і активного працівника, який не боїться труднощів. 

На засіданні комісії О. Буряк представила свою програму розвитку закладу на наступні п'ять років, показала гарне знання чинного законодавства у сфері загальної середньої освіти. Члени комісії визнали її переможцем конкурсу. До виконання обов'язків директора ліцею вона зможе приступити після погодження її кандидатури депутатами сільської ради. 

Кореспондент попросив Ольгу Борисівну поділитися враженнями від події. Ось що вона сказала:

«Я усвідомлюю, який тягар візьму на себе, якщо депутати довірять мені очолювати  навчальний заклад. Ліцей – це, перш за все, масштаби, адже під одним «дахом» об'єдналося аж три колишні школи. Але мене тішить, що абсолютна більшість педагогічного колективу – гарні фахівці, добре знають свою справу, і з ними можна буде досягти головного: так організувати навчальний і виховний процеси в ліцеї, щоб учні почувалися тут щасливими і потрібними». 

Сергій ЧОРНИЙ, 

фото автора