19квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ПОДІЇ До комісії по справі перевищення службових повноважень поліцейськими Кропивницького увійшли представники громадськості

ПОДІЇ

До комісії по справі перевищення службових повноважень поліцейськими Кропивницького увійшли представники громадськості

Вчора, 23 липня, у Кропивницькому, на площі перед міською радою, пройшла мирна акція «Поліція вбиває», учасники якої повстали проти неконтрольованих дій поліції.

24 9

Організаторами заходу виступила родина 51-річного Олександра Собченка, який 16 липня після сутички із поліцейськими помер на місці події.

«Сьогодні постраждав наш батько, а завтра це може бути будь-хто. Ми хочемо відновити справедливість. Прагнемо через суд отримати дозвіл на незалежну експертизу, яку нам не дозволяють зробити. Ми не віримо у правдивість висновків місцевої експертизи», – вимагають рідні загиблого.

24 8

Після хвилини мовчання за тими, хто постраждав від дій поліцейських, на сходи міськради почали підійматися рідні, знайомі родини, а також очевидці фактів порушень прав людини патрульною поліцією Кропивницького.

«Ми вже понад два роки боремося із цією системою. На наших інтернет-ресурсах було безліч публікацій про те, як працює патрульна поліція. Ми написали  тисячі заяв так скарг на патрульних поліцейських, які залишилися безрезультативними», – зазначив під час виступу  співзасновник «Кропивницький дорожній контроль» Віталій Деменчук.

24 12

Мітингарі вимагали відставки начальника патрульної поліції Антона Цюцюри та арешту головного винуватця, за словами рідних, у смерті Олександра Собченка, командира третьої роти патрульної поліції Олександра Заніздри і його підлеглих.

24 10

24 11

24 13

Із такими заявами вони звернулися  до начальника поліції Кіровоградської області Романа Козьякова, т.в.о. заступника начальника ГУНП Олексія Ніколаєнка, начальника патрульної поліції Антона Цюцюри та першого заступника начальника департаменту патрульної поліції Олексія Білошитського.

Зустріч із поліціянтами, яка відбулася у приміщенні обласної державної адміністрації, пройшла у досить напруженій емоційній обстановці.

За словами Романа Козьякова, поліція зацікавлена, аби розслідування пройшло об'єктивно.

«В управлінні поліції одразу сприяли слідчим органам. Учасників події вже допитували у прокуратурі та ДБР, чотирьох із них нині відсторонили від службових обов'язків, серед них – і Олександр Заніздра», – додав Антон  Цюцюра.

За результатами перемовин поліція погодилася ввести до комісії з розслідування адвоката родини загиблого та представника Кропивницького дорожнього контролю, які надалі інформуватимуть громаду про результати справи.