29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА АНОНСИ У Кропивницькому покажуть розкішні витинанки Ольги Коломієць

АНОНСИ

У Кропивницькому покажуть розкішні витинанки Ольги Коломієць

У середу, 12 грудня,о 12.00 у виставковій залі обласного Центру народної творчості відкриється персональна виставка члена Національної спілки художників та майстрів народного мистецтв України, майстра декоративно-ужиткового мистецтва кропивничанки Ольги Коломієць.

IMG 5739 resizedМисткиня – лауреат обласної премії в галузі архітектури, геральдики, вексилології та декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка в номінації «Декоративно-прикладне мистецтво», відома на Кіровоградщині як автор витинанок, творів живопису, вишивки бісером та перлами ікон, композицій на тему усної народної творчості, сюжетних книжкових ілюстрацій.

in text IMG 5728Талановита майстриня презентує нову колекцію виробів у техніці витинання, яку створила за мотивами живописних картин про козака Мамая, що зберігаються в музейних зібраннях України. Легендарний образ козака, що грає на бандурі, традиційні козацькі атрибути Ольга Коломієць передала на папері за допомогою контурного зображення у великих розмірах.

До експозиції виставки також увійшли паперові витинанки ікон, яскраві декоративні панно, створені майстринею за кращими зразками відомих українських митців.

Адреса: м. Кропивницький, вул. Гоголя, 66/50.