20квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА АНОНСИ Перший Кропивницький молитовний сніданок пройде вже за тиждень

АНОНСИ

Перший Кропивницький молитовний сніданок пройде вже за тиждень

У п’ятницю, 15 березня, у фойє обласної філармонії відбудеться перший Кропивницький молитовний сніданок.

b8ff9edcb0fa85643b51e788e1bcaac9 

Про це вчора, 6 березня, повідомили представники оргкомітету заходу на прес-конференції, присвяченій його проведенню.

«Я вдячний представникам десяти конфесій Кропивницького, які долучилися до проведення важливого для нашого міста заходу»,зауважив  ініціатор сніданку, народний депутат України Олександр Горбунов.

 Цінність проведення молитовного сніданку у регіонах України, за словами нардепа, важко переоцінити.

Про важливість присутності на молитовному сніданку перших осіб міста та області акцентували всі спікери заходу. Зокрема й Єпископ Кропивницький і Голованівський Марк.

«Ми запрошуємо до участі у заході очільників області, міста, лідерів громадських думок, яким ми направили запрошення. Адже саме в їхніх руках – мир, єдність і злагода для нашого суспільства», – зазначив владика.

«Щоб наші громадяни мали добробут і не покидали країну в пошуках кращого життя за кордоном, закликаю об’єднатися в єдиній і потужній молитві», – підкреслив протопресвітер Кіровоградський Української греко-католицької церкви отець Іван Третяк.

«Нам просто необхідна допомога Всевишнього. Дуже важливо, щоб керівники нашого міста, області, представники усіх верств населення зверталися до Бога про зцілення і допомогу для нашого міста, для України у всіх сферах. Ми просто зобов’язані знаходити спільну мову і об’єднуватися заради розвитку міста і кращого майбутнього для нашого народу»,наголосив регіональний єпископ «Союзу Церква Божа України» Микола Литвин.

«Молитовний сніданок - це захід, який зайвий раз нам нагадає про те, що є речі про які треба задумуватися частіше, згадувати про основу нашого існування і благополуччя»,пояснив головний Равин Кропивницького  Дані Закута.

«Хочемо показати, що поважати один одного сьогодні є важливим і невід’ємним аспектом нашого життя», – додав отець Іван Третяк.

За словами оргкомітету, молитовний сніданок збере близько 150 осіб. На нього вже запросили представників обласної і міської інтелігенції, перших осіб міста і області, активних і почесних діячів, військовослужбовців. Будуть представники різних конфесій, професій і в цілому люди різних поглядів.