27квітня2024

ГОЛОВНА АНОНСИ Як грамотно посилити голос внутрішньо переміщених жінок на місцевому рівні, розкажуть у Кропивницькому

АНОНСИ

Як грамотно посилити голос внутрішньо переміщених жінок на місцевому рівні, розкажуть у Кропивницькому

17-18 лютого в рамках проекту "Я-МЕДІА: Програма адвокації прав внутрішньо переміщених жінок” у Кропивницькому  пройде дводенний семінар "Сила блогу в розвитку громади". 

До участі у семінарі запрошують лідерок громадських організацій, які опікуються потребами ВПО або працюють у сфері захисту прав жінок, журналісток та журналістів, які працюють зі складними соціальними та суспільно-політичними темами, жінки-ВПО, які проживають у Кіровоградській області, блогери та блогерки, активні громадянки та громадяни, які мають досвід у реалізації проектів соціальної дії, зокрема, у сфері адвокації, студентську молодь, яка здобуває освіту журналіста чи практичного психолога. 

Критерії відбору: 24819

- вмотивованість; 

- наявність блогового, журналістського, адвокаційного досвіду; 

- готовність долучитися до проекту в якості ментора (наставника) чи менті (підопічного); 

- бажання підвищувати свої знання про блогосферу, соціальні медіа та активно використовувати нові знання на практиці; 

- можливість відвідати два дні семінару.

Участь у семінарі безкоштовна. Організатори забезпечують кави-паузи та обід.  За потреби – компенсовують доїзд для учасників з інших населених пунктів Кіровоградщини. Кількість місць обмежена. 

Реєстрація триває до 13 лютого. Реєстраційна анкета: https://goo.gl/forms/l9SElXzT5FHwQYlK2

Місце проведення: Креативний IT-простір «KOWO» https://www.facebook.com/kowo.me/ (пров.Василівський, 10, м. Кропивницький). 

Контакти організаторів: Ірина Ткаченко (0976931163, 0953823483) 

Довідково:  «I am Media: Empowerment Advocacy Programme for Internally Displaced Women” - проект, що реалізовується Громадською організацією «Фундація прав людини» (www.uhrf.org) за підтримки Robert Bosch Foundation.

Головною метою проекту є посилення голосу внутрішньо переміщених жінок на місцевому рівні через системне використання сили блогерства у соціальних медіа ресурсах. Особливість проекту в його консолідаційній та інтеграційній силі - через залучення до міжрегіональних та регіональних заходів учасниць та учасників з різних соціальних та професійних сфер, регіонів. 

Проект "I am Media" багатокомпонентний, охоплює три регіони (Львівська, Кіровоградська та Черкаська області) і спрямований на те, аби допомогти громадським активістам, блогерам-початківцям, жінкам з різних сфер опанувати такі необхідні сьогодні інструменти як блогінг та соціальні медіа для того, аби посилювати свою громадську діяльність та розбудовувати сталі спільноти. Проект відкриває нові погляди на блогінг як інструмент адвокації та правозахисту. 

Важливий компонент проекту - просвітницька робота по впровадженні Резолюції ООН 1325 "Жінки.Мир. Безпека", тема якої ще активно не піднімалася в ЗМІ Кіровоградської області. Платформа для блогерів-початківців Community-Blog Platform, створена ГО “Фундація прав людини” як віртуальний простір для навчання, обміну досвідом та менторської комунікації між учасниками проектів «Фундації прав людини», зокрема для проекту «Я-медіа».

Про ідею блогерського компоненту в правозахисних проектах «Фундації прав людини» розповідається в цьому відео (автор проекту Євген Фомін, голова «Фундації прав людини»): https://www.youtube.com/watch?v=YM1xLgcL5Pc

У Кіровоградській області регіональним партнером проекту є ГО "Агенція сталого розвитку "Хмарочос" https://www.facebook.com/skyscraper.kr/, директорка Агенції - Ірина Ткаченко.

#IamMedia - хештег для відслідковування перебігу проекту