19квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА АНОНСИ У Кропивницькому презентують виставку «Архітектура: алгебра і гармонія»

АНОНСИ

У Кропивницькому презентують виставку «Архітектура: алгебра і гармонія»

Завтра, 17 квітня, о 14-00 у художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна відбудеться відкриття виставки творчих робіт студентів «Архітектура: алгебра і гармонія» в рамках музейного молодіжного арт-проекту «Нова генерація».

АфішаЗапочаткований музеєм експозиційно-виставочний мистецький проект «Нова генерація» має на меті виявлення серед студентської художньої молоді яскравих талановитих особистостей в сучасному образотворчому мистецтві України і передбачає влаштування персональних та колективних виставок, а також видання тематичних буклетів з мистецтвознавчими статтями та репродукціями творчих доробків.

Виставка є спільною акцією кафедри образотворчого мистецтва та дизайну мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені В.Винниченка та відділення «архітектура» Кіровоградського будівельного коледжу і присвячена Міжнародному дню пам’яток та історичних місць, що відзначається 18 квітня під егідою ЮНЕСКО.

Куратори виставки: Олена Кириченко – кандидат мистецтвознавства, доцент університету та Тетяна Пенязь – член Національної Спілки архітекторів України, викладач коледжу.

В експозиції виставки представлено понад 70 творів: студентів художньо-графічного відділення мистецького факультету ЦДПУ ім. В.Виниченка на архітектурну тематику – випускні кваліфікаційні роботи різних років навчання, практичні та пленерні напрацювання, творчі та конкурсні доробки, виконані в різних образотворчих техніках: малюнок, акварель, живопис, витинанка, батик, кераміка, паперопластика, та творчі роботи студентів будівельного коледжу за спеціальністю «архітектурне проектування і внутрішній інтер’єр» – дипломні та курсові проекти останніх років, проектні пропозиції пам’ятного знаку на площі Героїв Майдану, а також роботи з архітектурної графіки.