19квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА АНОНСИ Уже завтра у Кропивницькому залунає «Калиновий спів»

АНОНСИ

Уже завтра у Кропивницькому залунає «Калиновий спів»

19-20 травня 2018 року в приміщенні обласної філармонії відбудеться ХХVІI Всеукраїнський фестиваль-конкурс вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів».

 spyivФестиваль, започаткований у 1992 році управлінням культури і туризму облдержадміністрації та обласним Центром народної творчості, завоював популярність та любов численних шанувальників народного пісенного аматорського мистецтва, здобув загальнодержавне визнання, отримавши статус Всеукраїнського. 

Втілюючи головну ідею – об’єднати аматорські колективи народним мистецтвом у єдину співочу родину, збагативши її неповторним пісенним колоритом різних регіонів України, «Калиновий спів» щороку залучає до пісенного дійства біля двох тисяч аматорів області та гостей з різних куточків України. 

У цьогорічній конкурсній програмі своє мистецтво представлять 35 аматорських хорових колективів з Вінницької Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Полтавської, Херсонської та Чернігівської областей.

Розпочнеться культурно-мистецьке дійство фестивальною ходою-презентацією творчих делегацій районів, міст, об’єднаних територіальних громад та гостей з інших регіонів України від площі Героїв Майдану до Кіровоградської обласної філармонії, де буде проведено традиційний ритуал уквітчання кущів калини, посаджених на честь 10-ї, 15-ї та 25-ої річниць фестивалю. 

У рамках проведення «Калинового співу» в фойє Кіровоградської обласної філармонії відбудеться виставка «Калиновий розмай» майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва м. Олександрії. Її окрасою завжди є виставка короваїв, представлених творчими делегаціями районів, міст, об’єднаних територіальних громад нашого краю та гостей з інших областей України. 

Головний фестивальний рушник цього року презентує творча делегація м. Олександрії.

За традицією, за участі аматорських колективів області відбудеться благодійна акція «Даруємо пісню калинову».

У програмі фестивалю: 19 травня
10.00 Фестивальна хода-презентація творчих делегацій 
10.30 Традиційне уквітчання калини, посадженої на честь фестивалю

11.00 Урочисте відкриття фестивалю.Конкурсна програма. Благодійні акції

20 травня
11.00 Нагородження та заключний концерт переможців фестивалю